پمپ هیدرولیکی

به دلیل کیفیت بالا و تنوع محصولات، پمپ هیدرولیکی پیستونی رکسروت برجسته در صنایع و کارخانجات کشورمان به میزان زیادی به کار گرفته می‌شود.

شرکت رکسروت (Bosch Rexroth AG) در سال ۲۰۰۱ میلادی از به هم پیوستن بخش اتوماسیون گروه روبرت بوش (Robert Bosch GmbH) و مانسمان رکسروت (Mannesmann Rexroth GmbH) در کشور آلمان تأسیس گردید. این شرکت آلمانی در تمامی فناوری‌های مرتبط با حرکت و کنترل شامل: هیدرولیک صنعتی، درایوهای الکتریکی و سیستم‌های کنترل، تکنولوژی مونتاژ و حرکت خطی، پنوماتیک، آموزش و خدمات فنی مهندسی و هیدرولیک ماشین‌آلات متحرک فعالیت می‌کند.

مشخصات فنی پمپ‌های سری A4VG رکسروت

  • محدوده سایز حجم جابه‌جایی از ۲۸ تا ۲۵۰ cm3/rev
  • دبی حجمی از ۱۱۹ تا ۶۰۰ l/min
  • فشار هیدرولیکی اسمی تا ۴۰۰ bar
  • ماکزیمم فشار هیدرولیکی تا ۴۵۰ bar
  • محدوده تغییرات سرعت گردش: از ۵۰۰ تا ۵۰۰۰ rpm
  • وزن: از ۲۹ تا ۱۵۶ kg
  • امکان نصب و راه اندازی پمپ های به‌صورت سری (دو یا چند طبقه)

عملکرد پمپ های سری A4VG رکسروت

در پمپ های پیستونی هیدرولیک A4VG دبی خروجی با سرعت گردش محور و حجم جابه‌جایی پمپ متناسب و به‌صورت دبی متغیراست.جریان خروجی با میزان زاویه صفحه زاویه گیر از صفر تا ماکسیمم مقدار، قابل تنظیم می باشد.این تغییرات دبی به‌صورت کاملاً یکنواخت و ملایم انجام می پذیرد. از مزایای این گونه پمپ ها شیوهای کنترلی متنوع و گسترده بر اساس نوع سیستم کارکردی مورد درخواست می باشد.

این پمپ مجهز به دو شیر فشار شکن (اطمینان) در پورت های فشار بوده که در هنگام اضافه ظرفیت (فشار بیش از حد) از پمپ و موتور حفاظت می نماید. همچنین شیر اطمینان فشار بالا به‌عنوان شیر کمکی در تغذیه و کنترل روغن پمپ عمل می نماید.

کاربرد هیدرولیکی

عملکرد در مدار حلقه بسته و به‌صورت جابه‌جایی متغیر به‌عنوان تامین کننده فشار و جریان می‌باشد. این پمپ پیستونی محوری بیشترین کاربرد را در صنعت به‌عنوان کاربرد در مدار حلقه بسته و سیستم های پروپشنال با کارت آمپلی فایر و درایورهای مربوطه دارد. این نوع پمپ در صنایعی از قبیل فولاد، سیمان، دستگاه‌های تزریق، صنایع غذایی، داروسازی، آب و فاضلاب، صنایع دریایی، صنایع کاشی و سرامیک، صنایع بسته بندی، در خطوط بسته بندی و صنایع ماشین سازی … کاربرد دارند.

پمپ هیدرولیکی پیستونی رکسروت

مزایای ویژه

پمپ‌های پیستونی دارای نسبت توان به وزن و بازدهی و عمر بالا می باشند. پمپ پیستونی در گستره وسیعی از تامین فشار قادر به کار کردن است و کنترل آن خیلی ساده و انعطاف پذیری آن نیز بالاست. این نوع پمپ‌ها در طرح‌ها و اندازه‌های مختلف ساخته شده و در بسیاری موارد از آن استفاده می‌شود و بر حسب نیاز این پمپ ها قادر به تامین فشار و یا جریان بالا می باشند.

اساس کارکرد و اجزای پمپ پیستونی

اجزای اصلی یک پمپ پیستونی عبارتند از:

۱-پیستون‌ها

۲- محفظه پیستون‌ها (سیلندر)

۳-صفحه زاویه گیر

۴-صفحه شیار دار

۵-محور محرک

۶ – کنترل کننده پیستون

در پمپ هیدرولیکی پیستونی رکسروت کارکرد به‌صورت جزئی به این صورت می باشد که یک طرف محور محرک توسط یاتاقان سوزنی به صفحه شیار دار وصل شده و طرف دیگر به یاتاقان‌های توپی وصل می‌شود و از آن جا به الکتروموتور متصل می‌شود. صفحه زاویه گیر با محور محرک می‌چرخد و به وسیله کنترل کننده پیستون‌ها و فنری بالانس شده است. زاویه صفحه زاویه گیر با کنترل کننده پیستون قابل کنترل است محفظه پیستون‌ها به محور متصل می‌شود پیستون‌ها درون محفظه قرار می‌گیرند و انتهای حرکت شان توسط لغزنده هایی که به صفحه جریانی متصل هستند تعدیل می‌شود. پیستون‌ها درون سوراخ‌های محفظه که سیلندر نامیده می‌شود قرار می‌گیرند و با آن می‌چرخند محفظه پیستون‌ها از طرف دیگر به صفحه شیار دار متصل است. دو نوع پورت در صفحه شیاردار است که یکی پورت مکش است که به ورودی پمپ متصل می‌شود و دیگری پورت تخلیه است که به خروجی پمپ متصل می‌شود. چرخش سیلندرها سبب می‌شود که جریان از طریق صفحه شیار دار وارد یا خارج شود و همچنین این حرکت چرخشی سبب حرکت رفت و بر گشتی پیستون ها می‌شود و امکان پمپاژ را فراهم می‌سازد.