آشنایی با چراغ سقفی ضد انفجار و کاربردهای آن

چراغ ها انواع متفاوتی دارند که بعضی از مدل‌های آن ها را شاید دیده باشید و بعضی را نیز از نزدیک دیده اید، همه چراغ‌ها هنگام روشن شدن مقداری گرما تولید میکنند که برای استفاده در مکان‌های بی خطر مشکلی ندارد اما استفاده از این چراغ‌ها درمکان‌های که امکان حریق وجود دارد ممنوع است. شاید برای شما این سوال ایجاد شود پس از چه چراغی باید استفاده کرد!؟!؟ برای این محیط‌ها که امکان ایجاد خطر و اشتغال وجود دارد چراغ‌های ضد انفجار طراحی شده است که استفاده از آنها مشکلی ندارد، یکی از انواع این چراغ‌ها، چراغ سقفی ضد انفجار است که در ادامه به معرفی بیشتر آن خواهیم پرداخت.

چراغ سقفی ضد انفجار

 لامپ ضد انفجار چیست؟

تجهیزات ضد انفجار به دلیل این که در محیط‌های خطرناک استفاده میشوند از مواد قوق تر و سنگین تری نیز درست میشوند تا به راحتی دچار اسیب و صدمه در نتیجه خرابی نشوند.

این چراغ‌ها گرمایی ناچیزی را تولید میکنند به همین دلیل درمحیط‌‌های که امکان اشتغال وجود دارد استفاده میشوند، چون باعث میشوند خطری اشخاص را در ان مکان‌ها تهدید نکند.

این نوع چراغ در یک قاب ضخیم قرار دارد که معمولا برای ساخت ان از یک ماده محکم مثل آلمینیوم استفاده می‌شود.

این نوع چراغ ها به دلیل نوع ساختار خود در برابر لرزش نیز بسیار مقاوم هستند و نسبت به دیگر چراغ‌ها اسیب کمتری میبینند.

در ساخت انها هیچ گونه مواد سمی مثل سرب و جیوه استفاده نمیشود بنابراین سازگاری لازم را با محیط زیست دارند و باعث هیچ گونه خطری برای ان نمیشوند.

اگر شما در محیطی کار میکنید که امکان حریق بنابر دلایلی وجود دارد هرگز از لامپ‌های معمولی استفاده نکنید، بلکه میتوانید از انواع مهتابی ضد انفجار مثل چراع سقفی ضد انفجار استفاده کنید.

ویژگی‌های لامپ‌های ضد انفجار:

  • این نوع چراغ‌ها گرمای خیلی کمتری در مقایسه با دیگر‌چراغ‌ها تولید میکنند و باعث کاهش ایجاد جرقه میشوند.
  • به دلیل این که در ساخت این چراغها مواد بسیار مقاومی استفاده میشود ،هنگام حمل و نقل آنها هیچ گونه مشکلی پیش نمی آید و آنها کوچکتری آسیبی نمیبینند، پس شما میتوانید به راحتی آنها را از یک مکان به مکان دیگر ببرید.
  • به علت دوام بالای این چراغ‌ها هزینه هایی مثل: نگهداری، تعمیر و تعویض آنها کاهش پیدا میکند.
  • نصب این گونه چراغ ها به شما این امکان را میدهد تا در هزینه های تولید و بهره برداری صرفه جویی کنید.

برخی از ویژگیهای این نوع لامپ ها به صورت مختصر بیان شد که شما میتوانید برای اگاهی بیشتر مقالات دیگری را نیز مطالعه و بررسی کنید.

این ویژگیها، برای انواع چراغ های ضد انفجار به صورت کلی بیان شده است، برای اشنایی با انواع این چراغ ها مثل چراغ سقفی ضد انفجار میتوانید ویژگی‌های هرکدام را نیز بررسی کنید.

همچنین بخوانید درباره: وسایل روشنایی در آینده

انواع چراغ ضد انفجار:

  • چراغ اویز ضد انفجار: این محصول از جنس آلیاژ مس و آلمینیوم است که جز محصولات پرفروش و کاربردی قرار دارد، از ویژگیهای خوب ان میتوان به نگهداری، نصب، راه اندازی و تعمیر آسان آن اشاره کرد.

این نوع لامپ قابلیت انتشار نورهای مختلف با توجه به  نوع کاربرد را نیز دارا می باشد و همچنین دارای روکش و رنگ RAL1021 است که این باعث میشود در برابر کلیه گازهای اسیدی از ان محافظت و در نتیجه از خوردگی جلوگیری شود.

  • چراغ خیابانی ضد انفجار: این چراغ دارای روکش و رنگ RAL1021 است که در مناطق با گروه گازی llA-llB-llC قابل استفاده است، جنس این چراغ از آلیاژ المینیوم می باشد که با لامپ های متال هالید، بخارجیوه و بخار سدیم سازگار است.
  • چراغ ضد انفجار سیاگ : جنس این محصول پلی کربنات است که ساخته کشور آلمان می باشد و برای مناطق مستعد انفجار بسیار مناسب و بادوام است، براکت های این چراع از جنس استلنس استیل هستند که در برابر خوردگی بسیار مقاوم می باشند.
  • چراغ ضد انفجار مازی نور: این چراغ مطابق با استانداردهای اروپایی ساخته شده است که دارای بازدهی زیاد نور و دارای درجه حفاظت lp65 می باشد، این چراغ ساختاری بادوام و مقاوم دارد که کاربرد ان در ZONE1, ZONE21 می باشد.
  • چراغ ضد انفجار led: این چراغ دارای پوشش رنگی و بسیار مقاوم است که در نتیجه در باعث افزایش مقابل خوردگی میشود، در برابر مواد الی و شیمیای نیز مقاوم است و نیز دارای گواهینامه اتکس و استاندارهای بین المللی اروپا است.

شما میتوانید با توجه به نوع نیاز خود چراع مورد نظر را به عنوان مثال چراغ سقفی ضد انفجار را انتخاب کنید.

چراغ سقفی ضد انفجار

ویژگی های لامپ‌های سقفی ضد انفجار:

  • شیشه های مورد استفاده در این نوع چراغ ها از نوع ضد ضربه، ضد خش و ضد خوردگی است که میزان انتقال نور از انها بین ۹۵ تا ۹۸ درصد است.
  • این چراغ ها از طریق اتصال با پیچ یا اویز از سقف نصب میشوند.
  • در ساخت قسمت داخلی انها از ساختار ضد لغزش استفاده شده است تا بتوانند به مدت طولاتی در مکان‌هایی با فرکانس های متفاوت و با لرزش به خوبی کار کنند.
  • چراغ های اویز در جایگاه های سوخت، معادن، پالایشگاه های نفت، صنایع پتروشیمی و…مورد استفاده قرار میگیرند.
  • ابعاد و اندازه این چراغ ها متفاوت است و با توجه به نور و کارایی انها میتوان اندازه مورد نظر را انتخاب کرد.
  • توان این چراغ ها نیز متفاوت است و داری مقادیر کوچک مثل w10 و مقادیر بزرگ مثل w400 هستند.

چراغ های سقفی ضد انفجار نیز مطابق با دستور العمل lEC EX وATEX و استاندارهای EN 61241-10 و EN 60079-10 هستند.

  • برای تنظیم ولتاژ این نوع چراغ ها از یک ترانس در ساختارشان استفاده میشود

سخن پایانی:

اگر شما در محیطی کار میکنید که با مواد خطرناک و اتش زا سروکار دارید حتما از استفاده از وسایلی که باعث کوچک ترین جرقه و اتش سوزی میشوند خود داری کنید،

به عنوان مثال لامپ ها یکی از وسایلی هستند که با تولید گرما میتوانند باعث ایجاد حریق شوند پس حتما دقت کنید از لامپ‌ها ضد انفجار برای محیط کار خود استفاده کنید تا خطری شما را تهدید نکند.

اگر نیاز به چراغی دارید که قابلیت اویز شدن داشته باشد باید چراغ سقفی ضد انفجار را انتخاب کنید، امیدوارم مطالب فوق برای شما کاربردی و مفید واقع شده باشد.